Når den kolde tid er over os, er det ensbetydende med, at vi tilbringer en del flere timer indenfor. Men når vi pludselig opholder os så meget mere inden for husets fire vægge, er vi nødt til at sørge for, at det er ekstra hyggelig derinde.

For at huset kan blive rart at være i, er vi nødt til at være lidt praktiske og gøre hele hytten vinterklar. Men hvordan er det nu lige, du gør det bedst? Det tager vi et kig på her i artiklen.

Ryd ud i dine ting

Du er nødt til at sørge for, at der rent faktisk er masser af plads indenfor, ellers kan det pludselig blive så indeklemt. Den bedste måde, hvorpå du kan skabe mere plads, er ganske simpel: Du skal rydde ud.

Gå i gang fra en ende af i dit klædeskab, og her skal du være kritisk. Er der rent faktisk en masse tøj, du aldrig bruger mere, som i stedet kan blive sendt til genbrug? Er det måske en idé, at du samtidig sorterer, så det er dit vintertøj, der ligger yderst i skabet og sommertøjet, der ligger inderst?

Ryd også gerne ud i dine cremer, shampooer og din makeup. Er der en masse tomme bøtter, som bare står og fylder? Smid dem i så fald ud, så der bliver skabt mere plads. Det er samtidig en idé at få sorteret i dine smykker, så de ikke bare ligger hulter til bulter.

Hvis der er nogle smykker, du ikke længere bruger, så forær dem væk. Du kan med fordel også få lavet en vurdering af smykker, nu hvor du er i gang med gå dem igennem. På den måde kan du finde ud af, om du har nogle smykker, du måske skal passe ekstra godt på eller få opbevaret mere sikkert. 

Giv hjemmet en stor rengøring

Når du har fået ryddet ud i alle dine ting, så du nu kun har de ting fremme, du virkelig har brug for, er det blevet tid til den store rengøring. Hjemmet bliver først rigtig vinterklar, når skidt og snavs bliver fjernet. Og her tænker vi ikke bare på en lille tur med støvsugningen – nej, du skal tørre alle overflader og kanter af, pudse alle vinduer, vaske alle gulve grundigt og så videre.

Du vil efter den store rengøringskamp takke dig selv, for nu er det pludselig meget hyggeligere og langt mere behageligt for dig at opholde dig i dit eget hjem. Vi ønsker dig god fornøjelse!