Hvis du er en af de heldige ejere af en udestue, så ved du sikkert godt, at det er et skønt sted at opholde sig. Men hvordan får du det største udbytte af din udestue? Vi giver dig her nogle simple råd til, hvordan du får mest mulig glæde af din udestue.

Skab det rette lysindfald

Det bedste ved en udestue er, at den skaber et miljø, hvor du kan være tæt på naturen – mens du sidder indenfor. Men for at du kan byde naturen bedst muligt velkommen i din udestue, er det vigtigt med det rette lysindfald.

Det kan virke logisk, nu når en udestue typisk består af mange vinduer, som medfører meget lys, men har du tænkt over, hvordan dine ruder ser ud? Er der nogle af vinduerne, der er punkteret? Eller trænger de til at blive pudset?

Tag en runde i din udestue, hvor du nøje gennemgår hver enkelt rude. Du vil hurtigt opdage, at du får et langt bedre lysindfald, og det vil give dig en langt større glæde af din udestue, hvis ruderne står knivskarpe. Det er trods alt hyggeligst, når det rent faktisk er muligt at kigge ud i haven, ikke?

Vælg dine møbler med omhu

Når du gerne vil skabe en hyggelig udestue, er det vigtigt, at der er de rette møbler i den. For at finde de rigtige møbler, skal du tage stilling til, hvad din udestue præcist skal bruges til.

Skal det være et sted, hvor hele familien samles for at spise? Eller skal det i stedet være et sted med nogle store, bløde kurvemøbler, hvor benene kan smækkes op, og du og din bedre halvdel kan slappe helt af?

Der er mange muligheder. Vælg derfor møblerne til udestuen nøje, så du får maksimalt udbytte af rummet.

Husk detaljerne i udestuen

Men det er jo ikke kun vinduer og møbler, der skaber en hyggelig udestue. Som med så meget andet, så er det de små detaljer, der gør den store forskel.

Når din udestue skal indrettes, må du derfor tænke over, hvordan den skal indrettes. Hvilke farver ønsker du i den? Skal den være meget minimalistisk indrettet, eller foretrækker du i stedet, at udestuen indeholder masser af fyrfadslys, bløde tæpper og varme?

Begge dele kan fungere, så det vigtigste er, at du får taget stilling til, hvilket slags rum du gerne vil skabe i din udestue.