I takt med at vores boliger er blevet mere og mere isoleret, er der også et større behov for aktivt at skabe et godt indeklima i hjemmet. Den naturlige udluftning er altså blevet væsentlig mindre, hvis man sammenligner med i gamle dage, hvorfor det er vigtigt at gøre en ekstra indsats for at skabe et godt indeklima.

Fem råd der forbedrer dit indeklima

  1. Udluftning er selvfølgelig en af de mest indlysende ting, du kan gøre for at forbedre dit indeklima. Sørg for at få luftet ud et par gange om dagen i fem til ti minutter ad gangen. Det har en stor betydning for dit indeklima og samtidig dit velbefindende.
  2. Undgå at tørre tøj indenfor, hvis det kan lade sig gøre. Det øger luftfugtigheden helt enormt, men hvis du ikke har andre muligheder, så sørg for at lufte ud i rummet, mens tøjet tørrer.
  3. Rengøring har også en stor betydning for dit indeklima. Hvis du ikke gør rent jævnligt, vil det nemlig være enormt meget støv og andre partikler i luften, der forurener dit indeklima. Det gør luften mere tæt og ubehagelig at opholde sig i. Så sving støvsugeren og støvkosten minimum en gang om ugen for at undgå dette.
  4. Rygning indendørs er et no-go! Det siger sig selv, at det ikke just biddrager til et sundt indeklima. Så hvis du er afhængig af rygning, anbefales det på det kraftigste, at du kun ryger udenfor.
  5. En anden ting, der vil forbedre dit indeklima markant, er installation af et ventilationssystem og hyppig udskiftning af dets filtre. I og med den naturlige udluftning er mindsket, kræves der flere midler i forhold til ventilation i hjemmet. Derfor vil et ventilationssystem og filtre i huset gør en stor forskel for dit indeklima. Det er dog under forudsætning af, at du husker at skifte dine filtre jævnfør instruktionerne.

Køb filtre til huset her

Filterhuset har et stort udvalg af forskellige filtre til huset. Ved du ikke selv, hvilket filter, der passer til dit ventilationssystem eller har du af andre årsager behov for hjælp med filtre? Så kan du læse mere på Filterhusets hjemmeside eller kontakte deres kundeservice for at få hjælp.