Drivhuse og råd er der mange af, men der kan som regel også sorteres i dem, så man finder frem til det bedste af det bedste. Det er netop, hvad indlægget skal handle om i dag – for kun med de bedste råd kommer man godt i mål med årets sæson og høst.

 

God ventilation

Det vigtigste for at skabe gode betingelser for vækst i drivhuse er ventilationen. Når temperaturerne op over 30 grader celcius, vil skadedyr trives og planter dø. Kodens vil øge risikoen for sygdomme, og planter vil have svært ved at blive befrugtet. Det er scenariet, hvis ikke du sørger for en god ventilation i dit drivhus. Har du svært ved at huske på at åbne vinduet i drivhuset, kan du få automatiske vinduesåbnere, som du kan finde på hobbydrivhuse.dk. Så sikrer du en god og stabil ventilation, som skaber de bedste betingelser for dine planter.

 

Sørg for at gøde jævnligt

Grundet det beskyttende glas og varmen, vil tilvæksten i drivhuset ske hurtigt. Planter i et drivhus behøver derfor mere gødning end planter på friland. Derudover skal gødningen helst ske regelmæssigt i små portioner.

 

Bekæmp skadedyr med det samme

Når du spotter skadedyr i dit drivhus, skal du hurtigst muligt sørge for at bekæmpe dem. Du skal sætte ind, så snart du ser et angreb, da det ellers kan koste samtlige af dine planter livet. Du bekæmper dem bedst ved biologiske midler; rovmider. Efter 2-3 uger vil du være fri for skadedyr takket være naturen selv.

 

Plant i plastspande

En forholdsregel du altid bør tage i brug er at plante i krukker eller plastspande. Det er nemmere at plante i krukker og spande fremfor direkte i jorden – samtidig har det også den fordel, at den er nem at flytte ud af drivhuset, hvis planten rammes af skadedyr. Du skal dog huske at være opmærksom på, at planterne skal have mere vand end planter, der vokser direkte i jorden.

Du kan finde mange flere råd til optimal vækst i drivhuse hos hobbydrivhuse.dk, som om nogen kender til pleje af planter i drivhuse.

 

Billede: Starr Environmental

Billede: USDAgov