Dyrk egne grøntsager i vægdrivhus

Der skal ikke være nogen gartner gemt i dig for at dyrke egne grøntsager i dit drivhus, så længe du finder det som en grøn og spirende oplevelse.

 

Med et vægdrivhus skaber du din egen køkkenhave, hvor du selv vælger, hvilke grøntsager du ønsker at dyrke. Tøv ikke med at få din egen køkkenhave, da der mange gode grunde til at dyrke grøntsager selv:

 

Altid friske grøntsage

Holder du store eller små middage, kan du altid byde dine gæster friske grøntsager, da de er høstet samme dag. Ofte kræver grøntsager ikke den største forberedelse, og du kan høste grøntsagerne kort tid før servering. Mere delikat og friskt bliver det ikke!

 

Motion for sjov

Grøntsager er ikke kun sunde, men du får også motion, når du passer og plejer dit vægdrivhus. Det falder dig måske ikke ind, at du faktisk forbrænder mellem 80 og 130 kalorier på 20 minutters havearbejde. Du kan hurtigt komme til at forbrænde mere, hvis du er i gang med et stort køkkenhaveprojekt.

 

Penge at spare

Nyder du at bruge tid i din køkkenhave, er der mange grøntsager, som er meget billigere at dyrke selv end at købe dem i et almindeligt supermarked.

 

Nedbring CO2-udledningen

Du kan med god samvittighed kalde dig klimabevidst, da fødevarer, som er fremstillet lokalt, nedbringer CO2-udledningen fra transport af råvarer på kryds og tværs af kloden.

 

Økologi grøntsager

Du prioriterer økologi, og ønsker selv at styre, hvilke stoffer dine grøntsager kommer i kontakt med. Med din egen køkkenhave tager du selv styringen af dette, og skal ikke stå fortvivlet, når du læser supermarkedernes regler og mærkningsordninger for økologisk landbrug.

 

Madspild, nej tak

Ofte får du købt flere grøntsager end, hvad du egentlig behøver. Pludselig står du tilbage med flere kartofler end forventet, som du aldrig får brugt. Med dit eget drivhus bestemmer du selv, hvor meget du ønsker at høste til dagens middag.

 

About Inos