I Danmark elsker vi solens stråler, og faktisk har vi de sidste par år haft mere solskin og varme end aldrig før. Mange rejser også sydpå for at nyde solens stråler, mens de bor på luksushotel langs Middelhavet. Du kan faktisk også nyde den danske sommer med masser af sol, uanset om du er hjemme, på campingferie eller bor i sommerhus. Men solens stråler kan hurtigt blive for meget for os, så derfor investerer vi i parasoller og markiser, så vi kan skærmes mod de hårde stråler, men også mod regn og blæst. Parasoller findes i masser af udgaver og størrelser, og de er som regel ikke specielt dyre, så derfor bør du finde en passende parasol, så din familie også kan sidde skyggefuldt udenfor og nyde hele sommersæsonen.

Vælg den rette type solafskærmning

Hvis du altid har brug for en solafskærmning på en fast plads hvert eneste år, bør du måske hellere vælge dig en markise til formålet, men hvis du har brug for en flytbar solafskræmning, så er parasoller det bedste valg. Parasoller er også den mest fornuftige løsning, hvis du vil have afskærmningen til at stå et stykke fra huset som for eksempel ude på en terrasse.

Parasoller er derfor oplagte valg til private hjem, mens butikker både anvender parasoller samt markiser, så de får et overdækket område til gæsterne foran butikken. Det er især gågadebutikkerne og caféerne, der gerne vil have folk til at slappe af på stedet uanset vejret.

Markiser er praktiske og koster lidt mere end parasoller, men til gengæld kan markiser ofte være motorstyrede og justerbare med hældningen, så de samtidig er nemme at folde sammen efter behov. Til haven findes der parasoller i flere størrelser og materialer, og visse modeller kan endda monteres midt i spisebordet.

Parasoller findes ofte med en diameter mellem 2 og 4 meter, så de kan faktisk dække et stort område. Du bør altid anskaffe dig en passende fod til din parasol, så den kan stå fast og stabilt, og denne fod bør være kraftig og tung, så den altid kan fastholde din parasol i stærk blæst. Du bør overveje parasoller med vippefunktion, så du kan afskærme for den lavtgående aftensol.

Find mange modeller i webshop på nettet

Du finder nemmest et overblik over parasoller, hvis du går på nettet og ser på udvalget hos de store webshops. De store møbelkæder i Danmark har både butikker samt webshops med hele deres sortiment. Du kan finde parasoller i alle afskygninger på Ilva.dk, da møbelkæden Ilva har masser af møbler i deres sortiment til både hus og have.

Generelt er udvalget stort på webshops med lavere priser end fysiske butikker, da webshops har færre udgifter til personale og husleje. Det er dermed både hurtigt, nemt og sikkert at handle online, hvor du endda har 14 dages fuld returret i henhold til købeloven.