Selvom sommeren er ved at synge på sidste vers for denne omgang, så er det et perfekt tidspunkt at begynde planlægningen for, hvad næste sommer skal byde på.

Hvis du går med tanker om at holde en stor havefest for alle, som du kender, så er det med at spidse ører nu. Vi giver dig her 3 tips til, hvordan du kan holde en havefest, som vil skabe minder for livet.

Skab de perfekte rammer

Når du skal holde en fest ude i haven med familie og venner, er det nødvendigt at planlægge rammerne for festen på forhånd. Skal der være telt ude i haven? Skal terrassen måske overdækkes? Der er flere gode muligheder.

Du skal desuden tage højde for, at gæsterne også skal kunne komme ind i huset. Enten hvis de skal på toilettet, eller hvis vejret pludselig skulle gå hen og blive dårligt – man ved jo aldrig helt med det danske sommervejr.

En god måde at forbinde havefesten og huset er ved at have en terrassedør, som du lader stå åben gennem hele aftenen. På den måde kan folk nemt smutte ind og ud, men stadig være tæt på festen hele tiden.

Skal festen have et tema?

En fest med et tema er altid en god idé. Det bygger forventning og glæde op hos gæsterne på forhånd, fordi de kan få lov til at være kreative med en bestemt udklædning. Du kan endda vælge at lave en kåring af aftenens bedste udklædte til festen?

Du kan holde mange forskellige typer af temafester. Det kan være en 80’er fest, en fest hvor man skal komme klædt ud som sit idol eller noget helt tredje. Hvis havefesten afholdes hen imod efteråret, kan du også holde en fest med halloween- eller tyrolertema. Det er bare med at slå sig løs og være kreativ, når der skal vælges et tema!

Find havespillene frem

Hvis du gerne vil underholde dine gæster lidt ekstra i løbet af festen, så find nogle havespil frem. Det skaber liv og godt humør, hvis der står nogle sjove spil klar, som gæsterne kan forsøge sig med i løbet af aftenen.

Husk desuden mad og drikke. Når dine gæster trænger til en pause fra spil, fis og ballade, skal der gerne være rigeligt med vådt og tørt, som de kan hygge sig med. Hvis du har valgt et specielt tema, så kan du lade dine kreative evner få frit spil og lave snacks, mad og farverige drinks, som passer til dit valgte tema.

Vi ønsker dig og dine gæster en god fest!