Ordet genbrugsguld er ikke opstået af ingenting. Det er utrolig mange skatte, du kan finde ved at købe noget andre har ejet før dig. De danske klassikere, der ikke længere bliver produceret, kan kun erhverves hvis du får dem fra en, der har ejet dem tidligere. I antikviteternes verden, som vi alle efterhånden er blevet klogere på gennem de mange programmer, der både har kørt på danske og udenlandske kanaler i fjernsynet, bliver antikviteterne ikke anset for at være genbrug på den måde, som ordet genbrug ofte bliver brugt i Danmark. Antikviteterne bliver anset for at være skatte vi skal passe på og værne om.

Hvor finder jeg antikke møbler og danske designklassikere?

Det kan være svært at gå ud og shoppe antikke møbler og designklassikere, fordi de ikke forhandles i mange butikker. I stedet kan det være smart at bruge sin tid online for at se om den bestemte møbelstil, man leder efter – eller måske endda den bestemte stol man leder efter – er på forskellige online auktioner med fokus på møbler. Leder du blandt andet efter danske møbelklassikere, kan det være en god ide jævnligt at holde øje med danske Lauritz.com. Her kan du se, hvor prisen på de forskellige møbler ligger, og hvis du finder et møbel, du gerne vil eje, så er det med at lægge dit bud i de online auktioner på siden.

Hold øje med afhentningsstedet

På diverse auktionssider, hvor du kan finde antikke møbler, er det vigtigt, at du holder øje med, hvor du skal afhente det, du eventuelt vinder. Hvis du bor i København, kan det være træls, hvis du skal hente dit møbel i Aarhus, hvis du ikke har mulighed for at få det transporteret, ikke har tiden til køreturen eller ikke har råd til at få det leveret. Det er en ekstraudgift, du måske ikke havde indberegnet i hammerslaget. Så husk at være opmærksom, når du byder på noget online. er