De fleste mænd kan nikke genkendende til, at tanken om en hjemmebar før har strejfet dem. Og hjemmebaren kræver faktisk ikke så meget arbejde, som du måske umiddelbart kunne tro. Hvis det har været et spørgsmål om penge, så frygt ej, for penge behøver ikke være stopklodsen for, at du kan folde dig ud som en selvlært bartender, når du misker Whiskey Sours sammen over barbordet derhjemme.

Vi tager i dette indlæg et nærmere kig på, hvordan du kan få skabt dig selv en perfekt hjemmebar.

Første skridt: Barbordet

Et af de vigtigste elementer i hjemmebaren er naturligvis barbordet. Vil du bygge et hjemmelavet barbord af forskellige paller? Vil du have et antik barbord med hjul, der udstråler en retro-vibe? Det skal du først og fremmest gøre op med dig selv. Mulighederne er mange, og i teorien er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Barborde findes nemlig i mange forskellige materialer, farver og former, og det skal selvfølgelig udvælges ud fra dine egne præferencer, så du bliver helt tilfreds med din kommende hjemmebar.

Dekoration på vægge og omkring baren

Skridt nummer to er at dekorere baren på den bedst tænkelige måde. Det kunne være nogle antikke, ældre skilte fra eksempelvis Tuborg eller Carlsberg. Det kunne være rigtige billeder, malerier eller prints. Hvis din bar henvender sig mere til dem, der ynder at nyde en drink, så kan du med fordel også gøre den eksotisk og skabe en stemning af Caribien med forskellige planter og blomster.

Hvis du ønsker at gøre det endnu mere eksotisk, kan du med fordel fylde en skål med eksotiske frugter.

Er du til vodka eller øl?

Hjemmebaren skal selvfølgelig tilpasses den type alkohol, du nyder at drikke. Hvis baren udelukkende skal benyttes til at sende øl over disken, ville det eksempelvis ikke give nogen mening med et antikt rullebord. Til gengæld er rullebordet essentielt til ham, der ønsker at kunne gøre baren mobil, og ham, der ynder at nyde drinks.

Det hele skal hænge sammen, og det er selvfølgelig noget, du skal have in mente, når du indretter hjemmebaren.