Kunstfærdig AJ bordlampe giver perfekt belysning

Danmarks absolut mest anerkendte møbeldesigner gennem riderne var uden tvivl Arne Jacobsen, og hans unikke design er i dag sjældent og meget efterspurgt overalt i verden. Ved at købe en stol, en sofa, en lampe eller et andet AJ produkt kan man give firmaet eller sit private hjem en karakteristisk og stilfuld atmosfære, og et godt eksempel kunne være at anskaffe en AJ bordlampe, da denne både er en kunstgenstand, giver en perfekt belysning samt er en god investering, og endeligt giver en AJ bordlampe lokalet en elegant stil og kan med succes kombineres med andre genstande fra samme guldalderperiode. Men hvorfor er AJ produkter så unikke?

Kvaliteten i Arne Jacobsens design

Fornemmelsen for kvalitet i et design kan være medfødt, men under alle omstændigheder skal man først lære faget at kende grundigt, og bagefter må man håbe på positive reaktioner fra kritikere og forbrugere. Danmark har i løbet af det 20. århundrede skabt flere anerkendte møbeldesignere end noget andet land, således klassisk dansk møbeldesign er anerkendt og elsket overalt i verden og især produkter fra disse kendte designere:

  • Arne Jacobsen.
  • Louis Poulsen.
  • Hans J. Wegner.
  • Børge Mogensen.
  • Verner Panton.
  • Poul Henningsen.
  • Finn Juhl.
  • Piet Hein.

Arne Jacobsen stiftede en tegnestue efter endt uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, og han samarbejde med en række af andre kendte designere og skabte i sin karriere en lang serie af produkter i hans eget unikke design. Arne Jacobsens stil tager udgangspunkt i funktionalismen med dens stive geometriske linjer og hvide flader, men han udviklede så sin egen karakteristiske stilart ved at bryde møbeldesignets strenghed med runde organiske former, der især kommer til udtryk i hans kendte lænestole Ægget og Svanen men også ses i hans øvre produkter.

Han designede også større projekter som eksempelvis Bellavista i Klampenborg samt SAS hotellet i København, og her ser man hans stil med sans for detaljer overalt i byggeriet helt ned til de mindste komponenter. Kort sagt går hele konstruktionen op i en højere enhed, hvilket har gjort omverdenen bekendt med hans utrolige talent for design. De fleste husstande kender hans populære spisebordsstole Myren og 7’eren, der stadig produceres.

Find en AJ bordlampe på nettet

Udover møbler skabte Arne Jacobsen også en lang række lamper, og han samarbejde også i mange år med Louis Poulsen om dette. Det er karakteristisk for lampernes design, at de har en asymmetrisk skærmform, der gør det muligt at kunne koncentrere lyset i en bestemt retning, hvor der er mest brug for dette, og samtidigt kan man undgå at blænde sidemanden med sit individuelle koncentrerede lys.

En original AJ bordlampe finder man nemmest hos Lauritz.com, der netop formidler sjældne lamper og møbler via deres hjemmeside, der er platform for en international online auktionsside. Bordlamperne kan nemlig være ret sjældne og kan koste op til 2.000 kr., da efterspørgslen er større end udbuddet, men man må jo holde øjnene åbne og søge mange steder, hvis man gerne vil have fat i originale AJ produkter, der alle giver lokalet en elegant og tidløs stil.

About Inos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *