“God jul og godt Tub’år”-lastbilerne er begyndt at køre rundt, Sallings julemagasin er ude, og julelyset hænger i gågaderne. Det betyder én ting: Julen er lige om hjørnet.

Hvis du er så heldig at have et hus, hvor du kan pynte det op udvendigt, er det næsten obligatorisk. Der er mange muligheder, og det er simpelthen bare så rart at komme hjem til et hus, der dufter langt væk af jul.

Hæng julelys op – overalt

Det er klart, at julelyskæder med de traditionelle julefarver er en fantastisk løsning. Julelyskæderne giver farve og dekorerer voldsomt. Foretrækker du de almindelige, udendørs lyskæder, kan de selvfølgelig også gå an.

Hvis du har en carport, kan du hænge alverdens lyskæder over den. Selve husets facade kan også få en tur, og hvis du har lyst, kan du også hænge indendørs lyskæder i vindueskarmene.

Find guld i naturen

Tag en tur i skoven. Som tommelfingerregel må du samle alt op til eget forbrug, der ligger på jorden i Naturstyrelsens skove.

Du må tage en posefuld materialer med dig hjem, så sørg for, du ikke tager alt i skoven – der skal gerne være noget til den næste, der har fået samme ide.

Udover kogler fra jorden må du samle svampe, mosbeklædte grene fra skovbunden, tørrede blomsterstande samt stykker af bark fra døde træer op. 

Friskt materiale bør du opbevare udenfor. Hvis du vil bruge fyrsvampe eller kogler, sørg da for at lægge dem til tørre i dit bryggers eller et andet tørt og lunt sted, før du skal pynte op.

Brug kranse

Julekranse har sammen med juletræer længe været det ultimative symbol på dansk jul, når det er bedst. Hæng julekranse på døre, vinduer og andre steder, hvor de passer ind.

De friske grangrene er pænest, men holder ikke i så lang tid. Du kan vælge at bruge en tørret udgave, hvor du i stedet kan få med glimmer, glitter og andet glimtende pynt på.