Skab en unik stil med en Panton lampe

Der er ingen tvivl om, at alle dine gæster vil nikke anerkendende til din nye Panton lampe, hvis du køber en af de mange spændende og elegante lamper på markedet til at friske stilen op i hjemmet. Man kan også gå langsomt frem og købe lamperne i takt med, at man har råd og mulighed for at finde de bedste lamper til netop dit hjem. Det gælder jo især om at opnå et godt helhedsindtryk, således man både får klaret belysningsdelen men også får et kunstværk i hjemmet, og en Panton lampe er ideel til netop dette formål.

Lamper fra Verner Panton

En tilfældig lampe købt i et byggemarked eller supermarked vil sikkert kunne give en god belysning til mange formål, men man får sjældent en unik stilart med i købet. Designerlampen som en Panton lampe er sjældne og kostbare, da disse er produceret i et begrænset omfang, selvom visse modeller stadig produceres til det hungrende marked fra hele verden. En Panton lampe er både et klenodie og et stykke livsstil, der virker som et evigt minde med den rette vedligeholdelse. Verner Panton var en dansk designer, der især skabte flotte lamper i 1960´erne og 70´erne, der siden er blevet meget berømte og anerkendte overalt i verden for deres unikke design og flotte belysning. Globen er en lampe, hvor der inde i en glaskuppel er ophængt flere plader, således lyset strømmer ud fra pæren men reflekteres af pladerne, således lyset bliver afbøjet og blidt og dæmpet på en behagelig måde. Lampen Fun er ligeledes opbygget af runde plader i enten perlemor eller aluminium, hvor de igen hænger i etager rundt omkring pæren og dækker denne, således man ikke blændes af det kraftige lysskær fra pæren. Selve etageeffekten er opnået ved at hænge pladerne op i formation af en rombe. Man kan kombinere disse romber i en kæde, hvilket åbner for muligheden for at gøre den samlede lampe væsentlig større, således den passer til større rum.

Kendte Panton lamper

Det kan være en glimrende investering at købe en Panton lampe, da man dels for en flot og elegant lampe med en perfekt belysning, men lampen stiger som regel en smule i pris hvert år, således man ikke mister pengene til investeringen. Der er rift om unikke Verner Panton lamper, så derfor skal man holde øje med annoncerne i brugtmarkedet og hos auktionshusene, hvor der kommer interesserede købere fra hele verden, når der annonceres en Panton lampe til salg. Man kan læse mere om Panton lampe på Lauritz.com, der nok er det sted i Danmark, hvor man nemmest kan finde et udvalgt af flotte brugte lamper i Verner Panton design. De kendteste lamper koster mange tusinde kr., og det kan for eksempel være disse kendte modeller:

  • Fun.
  • Spiral-lampen.
  • Panthella-lampen.
  • Flowerpot-lampen.
  • Globen.

About Inos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *