Mange boliger har adgang til en privat have, og her vil man i de kommende måneder kunne anvende til hygge med afslapning, kaffebord, måltider og måske lange grillaftener, idet mange allerede har en dejlig terrasse eller udestue, hvor man har sine havemøbler til formålet. Hvis man har nogle meget gamle havestole og tilhørende haveborde, så er de måske efterhånden ved at skulle kasseres, hvis de er revnede, har fået mug eller gået i stykker. Da sommeren snart står for døren, så er det måske nu man bør overveje at kigge efter nye havestole og eventuelt også nyt havebord. Hvis dit havebord er udmærket og kan holde i mange år endnu, så kan man jo stadig købe nye matchende havestole i løs vægt, men man kan også købe et helt nyt sæt havemøbler, hvis man finder det rette tilbud.

Krav til dine havestole

Et komplet sæt af havemøbler indeholder mindst et havebord med tilhørende havestole og eventuelt kombineret med en parasol, såfremt man sidder uden overdækning fra et halvtag eller en stor markise. Man kan endda få mange haveborde med indbygget parasol, der kan placeres i midten af bordet, men hvis dit nuværende havebord stadig er solidt og i orden, så er der jo ingen grund til at udskifte dette.

Problemet er ofte dine havestole, der måske er gamle og slidte, men der findes heldigvis masser af muligheder for at finde nogle nye havestole, da man kan få disse i mange udgaver og priser, da de kan fremstilles af mange typer materialer. Man bør tænke på prisen men endnu mere på kvaliteten og holdbarheden, før man tager en endelig beslutning.

Havestole af træ kan være lidt mere besværlige at rengøre og vedligeholde, da de ofte skal efterbehandles med olie eller voks, således de ikke sprækker, da træ er et levende produkt. Mange vælger derfor at købe sine havestole i metal, kraftig plast eller kunststof, da disse typer er ganske nemme at rengøre og kun kræver et minimum af vedligeholdelse.

Det er også vigtigt, dine havestole er komfortable at side i, så måske bør man anskaffe nogle tilhørende hynder, og måske skal man tilføje en lille havesofa til møblementet, således der er plads til hele familien i haven.

Priser på havestole

Havestole findes i rigtig mange udformninger og kvaliteter, da prisen ofte afspejler stolens størrelse og dens produktionsmateriale, der siger noget om deres levetid. De billigste havestole er simple plaststole og klapstole, der ofte kan fås fra få hundrede kr. pr. stk., hvorimod gode store kvalitets havestole koster omkring 1.000 kr. pr. stk.

Før man beslutter sig for en bestemt type, så bør man undersøge markedet, og man kan eventuelt starte med at finde inspiration på nettet, da den landsdækkende møbelkæde Ilva har et bredt udvalg af havestole i alle prisklasser og kvaliteter, og på deres webshop kan man jo både se hele udvalget, betle og få dem tilsendt med fragtmand nemt og hurtigt. Hvis man gerne vil se møblerne først og eventuelt sidde i dem, så kan man jo besøge en af deres mange møbelforretninger, der ligger spredt ud rundt omkring i landet.