Sådan får du det mest vedligeholdelsesvenlige køkken – nogensinde
Hvis du nyligt har fået børn, eller du har haft det i mange år, ved du, at det at bruge tid i køkkenet kan være så besværligt. Når børnene kommer op i tre-års alderen, begynder der især at ske ting og sager, og en vendt ryg i fem sekunder er oftest lig med en skål havregryn på gulvet, en smadret fjernbetjening og selvfølgelig en træt far eller mor.
Det er derfor en supersmart investering af din tid og penge, hvis du sørger for, at dit køkken er så nemt at bruge og rengøre som muligt.
Hav materialer, der er nemme at gøre rene
Ja, så er det faktisk ikke sværere. Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, bør du få dig en bordplade af laminat, hvis ikke du allerede har en. Den er nemlig nemmest at holde, svær at ridse og skade samt nem at tørre af.
Når det kommer til ovne, er det fedest, hvis du anskaffer dig en, som har et selvrensnings-system. Du skal i hvert fald ikke få dig en med en ru overflade – så kan du ikke bruge brun sæbe-metoden.
En kogeplade med induktion er klart nemmest at gøre ren frem for eksempel et gaskomfur. Der skal du ikke til at pille dele fra hinanden, hver gang overfladen skal tørres over med en ren karklud. Disse ting er altså værd at have in mente, når du skal have nye køkkenting.
Ryd op og organiser
Det gør jeg også, tænker du måske. Men vi snakker om at rydde op samt organisere på den smarte måde.
Når du rydder ud en sjælden gang imellem, skal du sørge for at stille dine forskellige køkkensager og råvarer ind på dine hylder alt efter, hvad der skal være nemmest tilgængeligt. Og der ved kun du, hvad der fungerer. Hvis du bager hver dag, skal du selvfølgelig have mel og gær til at stå klar, så det er nemt at hive fat i.
Derudover skal du altså sørge for at smide det ud, du ikke bruger. Hvis du har mange marmelader stående af en eller anden grund, som du ikke får brugt, så giv dem videre.
Hvis du har ottehundrede køkkenredskaber, men du foretrækker
den gamle kitchenaid til alt, ja, så er det altså ud med alt det andet.