Bring farver frem i haven med krukker

Selvom det er vinter og koldt, behøver det ikke være ensbetydende med en kedelig og trist have. Alle dine krukker kan stadig bruges til at skabe en farverig stemning i haven, selvom regnen siler ned.

Krukker, der ikke behøver meget opmærksomhed

Det er ikke til at komme udenom, at så snart man har en terasse og bare en lille have, stiger lysten til at udsmykke den med frodige krukker med alverdens blomster. Det giver smil og farve på selv den mest kedelige gråvejrsdag. Heldigvis er det sådan, at de mange gråvejrsdage i efteråret og vinteren sagtens kan løftes til et højere niveau ved hjælp af blomster og krukker. Lyng, dahlia og krysantemum kan nemt holde indtil frosten for alvor sætter ind – og det ser den ikke just ud til at gøre lige foreløbigt.

Nu hvor julen også nærmer sig, kan du vælge at dekorere dem med kogler og lyskæder, som vil se smukt ud, når sne og rimfrost for alvor rammer. For at få mest muligt ud af dine krukker med og uden sne, skal du stille dem foran hoveddøren, så du får noget at smile af, hver gang du går ind og ud af døren. Har man ikke råd til dyre krukker kan man også tage lidt mere alternative potter i brug som man kan se her.

Se med i videoen hvor du får gode råd til hvordan du planter i krukker:

Sammensæt forskellige planter i dine krukker

En rigtig god måde at bruge sine krukker på, er at plante mange forskellige planter i samme krukke. Sammenplantning har længe været en overset måde at bruge krukker på, men det skal der laves om på! Brug derfor gerne de tre ovenstående planter i samme krukke, for at skabe en større mangfoldighed af farver og former. Det er smukt, og giver dig også større mulighed for at lege mere med din kreativitet.

Få det bedste ud af planterne

Når du endelig har fået tid til at gøre noget ud af de krukker, du har stående, er det ærgeligt, hvis du glemmer at sætte dig ind i små tommelfingerregler, som får dine planter til at stå endnu bedre og længere. Sørg derfor for, at dine krukker er større end planternes rodnet, så de har plads til at vokse. Hæld gerne 5-10 centimeters lecakugler, potteskår eller småsten i bunden af krukkerne, så rødderne ikke står i vand.  Med disse få tommelfingerregler, burde du være godt på vej til en flot altan eller terasse efteråret og vinteren over.

Billede: FolsomNatural

About Inos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *