Når foråret nærmer sig, vil de fleste gerne nyde det gode vejr i haven ude på terrassen, så de her kan tilbringe mange timer i sommerhalvåret. Imidlertid kan der i løbet af vinteren komme en masse grimme pletter på fliserne i indkørslen og på terrassen i haven, og det er bedst at få pletterne fjernet i en fart, så de ikke ødelægger fliserne.

Det gælder både fortovsfliser samt belægningssten, der jo helst skal kunne holde i mere end 20 år. Men hvordan renser man lige fliserne bedst og mest skånsomt, det kan du læse mere om i det følgende.

Rens selv dine havefliser

Hvis man selv er praktisk anlagt og har tiden til det, så er det ikke specielt svært at rense sine fliser, så de får et flot udseende igen og ligner nye fliser. Man bør imidlertid anvende nogle miljøvenlige renseprodukter, så man ikke forurener jorden. Fliserne kan være angrebet af forskellige typer som alger, flisepest, olie og andre former for skidt.

Man kan være fristet til at blot bestille nye fliser, hvis de ikke er specielt kønne efter en lang hård vinter, men alligevel bør man da overveje at rense sine fliser, da det både er hurtigere og billigere end nye fliser. Der findes forskellige typer fliserens i handlen, og man kan nemmest rense fliserne med en stiv kost og gerne kombineret med en højtryksrenser.

Du kan i øvrigt imprægnere fliserne bagefter rensningen, således de ikke har åbne porer, der tiltrækker støv, snavs og andre former for skidt. På den måde kan du sikre dig mange års glæde med dine nuværende fliser. Man bør være varsom med sin højtryksrenser, da den med det store tryk slider på overfladen, således der er behov for en efterfølgende imprægnering.

Hvis du hellere vil anvende en fagmand

Fliserens udendørs kan være en stor og uoverkommelig opgave for mange, men heldigvis finder der mange anlægsgartnere og havemænd, der kan hjælpe med opgaven. På Sjælland kan man indhente tilbud på fliserens udendørs hos DetHavemanden.dk, for dette firma fra Køge kommer faktisk rundt på hele Sjælland til folk, der har brug for en fagmand til havearbejdet.

Du kan derfor altid indhente et uforpligtende tilbud på rensning af fliser udendørs, så du nemmere kan beslutte dig til, om du selv klarer opgaven, eller om det bedre kan betale sig at overlade opgaven til en fagmand.

Prisen hos en fagmand ligger typisk på omkring 80 kr. pr. kvadratmeter for en effektiv omgang fliserensning, men det er jo stadig billigere end at få lagt nye fliser.