Hvis du interesserer sig for guld og smykker, så kan denne hobby faktisk anvendes til at lave en ekstra indtægt, idet du kan købe og sælge brugte guldsmykker ud fra sine erfaringer om vurdering af guld.

Guld kan nemlig vurderes ud fra flere aspekter, og på den måde kan du altså lære at købe til en fornuftig pris og sælge til en lidt højere pris og på den måde opnå en ekstra indkomst i tilværelsen.

Betragtninger om guldsmykker

Man køber sjældent guld som guldbarrer og mønter, hvor der især fokuseres på vægten af guldet, da dette især foregår indenfor bankverdenen. Privatpersoner handler ofte med brugte guldsmykker, hvor designet også spiller ind.

En anden vigtig parameter er karat værdien på guldet, der jo angiver guldets renhed, da en karat netop er en 24. del ægte guld. De mest udbredte guldstandarder er:

  • 8 karat
  • 14 karat
  • 18 karat
  • 24 klarat.

En guldsmed kan naturligvis smelte guld og blande andre metaller i, så der opnås en ukendt karat, der jo afhænger af blandingsforholdet.

Ægte 24 karat guld er imidlertid temmelig blødt, og er ikke velegnet til smykker, mens 14 karat guld er en blanding, der giver god styrke og holdbarhed.

Hvis designet ikke er interessant, så bør du vurdere guldet udelukkende ud fra dets karat værdi og vægt, da smykket så smeltes og anvendes til nye smykker.

Guld er jo et sjældent ædelmetal, der ikke ruster og irrer, således det blot skal pudses for at opnå den oprindelige gyldne glans.

Find guldsmykker på nettet

Det kan være risikabelt at handle guld på brugt markedet, da det ofte kun er guldsmede, der har udstyr til at vurdere guldets renhed. Men hvis du finder et guldsmykke med stempel i, så vil stemplet fortælle om karatværdien, og så kan du jo selv veje smykket.

På den måde får du en ret præcis vurdering, hvorimod selve designet kun har en større værdi, såfremt der er tale om et kendt brand.

Et af de bedste steder til at købe brugte guldsmykker for private er online på nettet, hvor man hos auktionshuset Lauritz.com kan få en vurdering af guld, der er sat til salg på siden.

Her kan du så afgive et auktionsbud og håbe på, at prisen holder.