Her kommer der en række gode råd med tips til at konstruere en terrasse billigst muligt. Man kan nemlig ofre 10.000-50.000 kr. på materialer og arbejdsløn til en ny terrasse, men med en lille arbejdsindsats og et fornuftigt valg af materialer indkøbt de rette steder giver faktisk mulighed for at lavet en smart terrasse ud fra et lille økonomisk budget.

 

Generelle spareråd

Visse materialer kan holde i mange år, så derfor kan man ofte anvende brugte materialer til sin terrasse, der kan fås enten gratis eller få et meget lille beløb. Havefliser er et oplagt eksempel på genbrug, idet mange fliser blot skal renses og vaskes, idet de så er som nye. Man kan knuse gamle mursten og anvende materialet som stabilgrus, og så kan man anskaffe store planter som afskærmning til terrassen i stedet for et dyrt hegn.

Mange af disse varer kan man finde brugte på markeder og i den blå avis eller ved søgninger på internettet, Man kan som regel også finde granit- eller chausse-sten til yderst lave selvafhentningspriser, og den slags kan nemt rengøres med en stålbørste eller en gulvskrubbe. Man kan dog også anvende en højtryksrenser, men det er sjældent nødvendigt. Man kan som regel også finde stiklinger af hurtigvoksende planter, der kan anvendes til afskærmning, og det kan især anbefales at bruge disse planter:

 

  • Pil
  • Avnbøg
  • Klitroser
  • Hunderoser
  • Liguster
  • Klatreroser
  • Klematis

 

Høje planter kan være ret kostbare i anskaffelse, så derfor kan man ofte spare mange penge ved at købe de små planter, da de hurtigt kan vokse sig store og flotte.

 

En terrasse uden fliser

Der er jo tradition for at lave en terrasse med fliser, men faktisk kan man spare fliserne, hvis man blot bruger haven eller jorden som terrasse. Fordelen ved dette er, at man selv kan bestemme, hvor terrassen skal være, og det er jo ideelt, hvis man kan stille sine møbler under et stort træ, så man har en vis form for afskærmning, og det er da samtidigt noget, der giver stemning og hygge. Hvis man for alt i verden vil undgå at stille møblerne på den bare jord, så kan man også have en terrasse på grus og især leret grus.