Sådan giver du dine havemøbler længere levetid

Kalenderen siger endelig marts, og det betyder at foråret er godt på vej. Det er skønt, da vejret som regel bliver mildere. Der er derfor heller ikke længe til, før du skal finde alle dine havemøbler frem. Men, inden du gør dette, er det en god ide, at du giver dem en omgang vedligeholdelse, specielt hvis de er træ, så de kan klare at stå ude i solen hele sommeren igennem.

 

Hvorfor er det nødvendigt at vedligeholde havemøbler

Det er sådan med alt udendørs træværk, at de med tiden bliver slidt og misfarvet at se på med tiden. Det er tilfældet uanset om det er ædeltræ eller nåletræ. For får træet ikke tilført eksta olie eller maling, som kan beskytte overfladen, vil den naturlige nedbrydning af træet begynde. Det betyder med andre ord, at du så skal ud og bruge penge på nye havemøbler.

Havemøbler af træ er meget eksponerede for sol, vind og regn, og da de vandrette flader medvirker til, at vandet ikke kan løbe af igen, er de meget påvirket af fugt. Fladerne er ligeledes udsatte for solens UV-stråler, som desværre nedbryder træet og gør det trist at se på. Derfor er det nødvendigt at vedligeholde dine havemøbler.

Hvordan vedligeholder jeg bedst mine havemøbler

Det forholder sig sådan, at det er bedst at oliere dine havemøbler mindst 1 gang om året. Det mest optimale vil være 2 gange, hvis du gerne vil undgå, at de bliver grå og vejrbidte. Har du malede havemøbler, vil de ligeledes have godt af en ny gang maling 1 gang om året. Det er ikke strengt nødvendigt, men det er fornuftigt i forhold til at beskytte overfladen mod at krakelere. Er du så heldig at havemøbler i teak, kan de sagtens holde i flere år uden behandling takket være dets naturlige indhold af harpiks. Dog skal du jævnligt give det olie, hvis du gerne vil undgå, at dine møbler bliver grå. Mere skal der ikke til for at vedligeholde dine flotte havemøbler.

About Inos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *