Uanset om det er erhvervslokaler eller dit eget hjem, der trænger til en opdatering, kalder foråret og de lyse timer på sjove og kreative projekter, som kan opdatere din indretning med fede og finurlige detaljer.

Ved du ikke, hvad dit næste projekt skal være, kan du garanteret finde en masse inspiration her, hvor vi har samlet 4 fede DIY-idéer til boligen.

1. Pressede blomster i rammer

Pressede blomster bringer nostalgiske og måske endda romantiske tanker i spil. Og der er da også noget meget fint, feminint og delikat over de pressede blomster, der ellers synes at høre fortiden til. Men det er et super nemt DIY-projekt, som du nemt kan lave selv, og som samtidig passer perfekt ind i den botaniske trend, vi ser så meget i indretningstendenserne for tiden.

Sådan gør du:

 • Køb et par standardrammer fra IKEA
 • Lim de pressede blomster på et stykke hvidt karton
 • Lad limen tørre og sæt karton med blomst ind i rammen

Gør det til en vane at plukke smukke blomster, når du ser dem, og tag dem med hjem og læg dem under pres i en god, tyk bog.

Du kan også vælge at eksperimentere med en gennemsigtig ramme, hvilket mikset med andre billeder og rammer giver et spændende og unikt udtryk. Prøv også at blande forskellige planter ind i et billede for et super kreativt udtryk.

2. Giv gamle møbler nyt liv med en klat maling

Du kan nemt give dine gamle møbler en ordentlig overhaling med en gang maling i en lækker farve. Det vil føles, som om du har fået et helt nyt møbel. I de senere år har vi især set forskellige stole rundt om spisebordet frem for ens sæt, og det giver et anderledes og meget personligt udtryk til dit hjem. For at få et godt resultat handler det om at væbne sig med tålmodighed og slibepapir.

Sørg for, at al gammel maling er væk (slib stolen med sandpapir). Vil du gerne have en lysere farve som pastelfarver, kan det være en god idé at grunde med hvid maling først, så farven står bedre frem – og dækker helt. Lad det første lag tørre og giv møblet så mange lag, indtil du er tilfreds med farven – men lad det tørre helt ind i mellem.

3. Lav dit eget vægtæppe

Vægtæppet er tilbage, og de findes i alle mulige og umulige former. På nettet kan du finde et hav af flotte og dekorative vægtæpper, som i den grad kræver håndelag og et godt håndværk. Men du kan heldigvis også nemt selv lave et vægtæppe. Det tager ingen tid at lave, men har en stor dekorativ værdi.

For at lave dit eget vægtæppe skal du bruge garn, lædersnor og en syring.

Sådan gør du:

 • Klip det ønskede antal af snore klar. Jo tykkere garn – jo færre snore. Er du i tvivl om længden, så start med 20 stk. på 110 cm.
 • Lav en løkke rundt om syringen.
 • Mix forskellige farver for at skabe dit eget unikke udtryk.
 • Fortsæt, indtil du synes, at vægtæppet er, som du ønsker.
 • Ret snorene til, inden du klipper til vægtæppe.
 • Put lædersnoren på syringen – og voila! Dit vægtæppe er klar til ophæng.

4. Lav dit eget planteophæng

Og nu til en af de helt populære, som du kan risikere at skulle smide mange penge efter, hvis du skal købe den færdiglavet. Har du en kreativ side, er der ingen grund til at købe noget, som du kan lave selv – og måske samtidig hygge dig lidt med det.

Til projektet skal du bruge en saks, en rulle snor eller garn, en fin potte, en plante eller blomst.

Sådan gør du:

 • Klip otte lige lange snore – størrelsen på din valgte plante afgør, hvor lange snorene skal være.

 • Bind en knude i den ene ende.

 • Bind alle snore sammen to og to, så du ender med fire knuder.

 • Nu skal du tage en snor fra hver af de knudepar, der er nærmest hinanden. Med dem binder du en ny knude med samme afstand, som den første knude har til bundknuden.

 • Når du har fire knuder i andet lag, skal du igen tage en snor fra hver knudepar, der ligger nærmest hinanden, og igen binde fire knuder i det tredje lag.

 • Slut af med at binde en knude på toppen, og dit planteophæng er klar til at blive hængt op.