Gardiner giver ny stil og stemning

Boligen skal en gang imellem have nye gardiner, lameller, persienner eller andre former for beskyttelse ved vinduespartierne, så man er godt skærmet mod solens stråler samt sikret mod nysgerrige blikke udefra. Desuden giver flotte gardiner også hjemmet en bestemt stil, som normalt udgøres af kombinationen af møblement, tæpper og gardiner.

Denne form for interiør enheder bør derfor helst følge samme stil, så der bliver en rød tråd gennem hele boligen, og her kommer der gode råd og værdifuld inspiration til at sammensætte det bedste valg af vinduesdekorationer med gardiner og andre former for vinduesafskærmning.

 

Forskellige typer af vinduesafskærmninger

Normalt kan man inddele vinduesafskærmninger i disse kategorier:

 

  • Gardiner
  • Lameller
  • Markiser

 

Desuden kan disse kategorier ofte kombineres på flere måder, så man derfor ved store vinduespartier med terrasse ofte har en markise, som butikker også anvender, da man derved for et ekstra rum, og dette er også smart ved brug på altaner. Man kan også kombinere gardiner og lameller, og det kaldes selvfølgelig for lamelgardiner. Lamelgardiner er blevet yderst populære de seneste år, og det skyldes måske den fordel, at man selv bestemmer, hvor lyset skal drejes hen.

Lamelgardiner kan både være trukket helt fra, være helt tillukkede eller drejet i en retning, så lyset stadig kommer ind uden at irritere. Derved kan lamelgardiner fint bruges i mange situationer og ved mange typer boliger, uanset om vinduerne er fra gulv til loft eller mindre i størrelsen. Dette er praktisk især i spisestuen, da man kan regulere, hvor meget lys der kommer ind, og samtidig vil man kunne undgå irriterende lys falde ind på fjernsynet.

Denne type gardiner skal en gang imellem drejes, men det er nemt med en fjernbetjening. Under anden verdenskrig kom mange til at stifte bekendtskab med mørklægningsgardiner, som i dag kaldes for rullegardiner. Disse afskærmer vinduet på en effektiv måde, og man bestemmer selv, hvor meget de skal rulles ned. En anden type gardiner er plisségardiner, der minder lidt om rullegardiner, men de har blot et mere moderne udseende især med de små folder, der muliggør at folde gardinet op eller ned i en bevægelse. Endelig findes der foldegardinerne, der jo minder om plissegardinerne men blot bruger folder i stedet for.

En af det nyere former for gardiner er due rollere, der minder meget om rullegardiner, men de er blot fremstillet af en kombination af transparente og ikke transparente stofstriber, hvilket virker meget farverigt. Med due rollere får man stadig lidt lys ind, selvom gardinerne er trukket for, og samtidig ser det rigtig smart ud, så man bruger disse især ved kontorer, stuer og køkkener.

 

Køb gardiner på nettet

Man køber normalt gardiner hos den lokale boligforretning eller gardinbutik, og ofte skal der tages individuelle mål, så ofte kommer en fagmand ud på adressen og tager mål og kommer med rådgivning og forslag. Man kan dog også selv opsætte gardiner, persienner og lameller, men man bør eventuelt først gå online og tjekke de mange tilbud. Det er nemt og hurtigt, og her finder man ofte de bedste tilbud. Hos IDEmøbler kan man også købe gardiner endda efter skræddersyede mål og og de klarer hele opgaven nemt og problemfrit.

 

Billede: arnie2105

About Inos

Avatar