Har man netop holdt stor fest, så skal der oprydning til bagefter. Det gælder sådan set uanset, hvor stor festen har været – og om man så har holdt en fest for blot de nærmeste venner, eller om man har holdt en fest, hvor der er flere hundrede mennesker inviteret, så kan man være sikker på at dagen efter er lig med en gang oprydning.

Hvordan kommer man så uden om denne oprydning? Det er nok svært, men det som man derimod kan forsøge at gøre er at gøre oprydningen mere sjov. Man kan fx gøre den til en lille leg for at gøre, så det ikke bliver en helt så træg og kedelig aktivitet, som man måske ellers kunne frygte, at det vil blive.

Gør det til en leg

Man kan gøre det til en sjov leg, hvor det gælder om at samle så meget eller måske få ryddet så mange ting op på så kort tid som muligt. Her er der ingen faste regler som udgangspunkt, men hvis man føler, at det kræves kan man måske bruge et stopur og så dele legen op i mindre runder. Hvis man har brug for mere inspiration til lege og andet sjov inspiration til forskellige indslag, der kan bruges til festen, så kan man helt bestemt kigge på denne hjemmeside, der har en stor samling med artikler om alt, hvad der har med festen at gøre.

Spørg om hjælp fra de andre gæster

Man kan også spørge nogle af gæsterne, om de har lyst til at hjælpe. Dette er ingen skam og for mange vil det blot være god stil, at gæsterne tager deres tørn og hjælper med at rydde op når det nu ikke er dem, der har stået for selve forberedelserne.

Sæt god tid af

Man bør derudover også sætte god tid af til det. Hvis man forventer, at man kan få det hele skinnende rent på få minutter, så tager man nok fejl. Hvis man derimod tænker, at dette kommer til at tage hele dagen, men at det derimod måske faktisk kun tager et par timer, bliver man bare gladeligt overrasket.