Sommeren nærmer sig, og det betyder ofte større projekter i hjemmet. Det kan være, at du har en teenager, som nærmer sig konfirmation, eller måske ligger kobberbrylluppet og venter lige om hjørnet. Uanset hvad, kræver det ofte fagpersonale; Håndværkere.

Ofte hører vi dog, at håndværkere ikke altid er de mest pålidelige ansatte – her skydes skylden på, at fordi der er mangel på dem, tager de sig godt betalt for et stykke arbejde, som måske ikke er, hvad du havde forventet.

Hvis du vil sikre dig et godt samarbejde med din håndværker, gør du klogt i at følge nedenstående tips.

Kommunikation er nøglen

På trods af deres dårlige ry ønsker håndværkere også et rart, tilpasset samarbejde med dig som kunde. Når du hyrer fagfolk, som eksempelvis håndværkere, er det en god idé, at du fra start fortæller om dine forventninger. Men det er lige så vigtigt, at du løbende opdaterer med tanker, idéer samt ris og ros. Du er kunden, så du skal ikke være bange for at fortælle, hvad du vil have.

Stil ikke øl frem

Ja, rygterne lyder, at håndværkere lever af øl og kage. Men det passer sådan set ikke helt. Vælger du at sætte en øl frem, kan det føre til en hyggelig dialog med din håndværker. Men til gengæld kan det også skabe en useriøs stemning, hvor fokus kommer til at ligge på noget andet end det at udføre arbejde – og det kan lige så meget være din skyld, som det kan være håndværkernes. I stedet vil det være mere konstruktivt at stille en kande kaffe eller et par sodavand ud til dem.

Aftal, hvad der skal ske, når arbejdet er færdiggjort

Håndværk sviner. Det ved vi alle. Sørg derfor for at aftale med dine håndværkere, hvad du forventer og ønsker i forhold til opbevaring, lagring og oprydning undervejs. Har du materiale til at stå udenfor, er det en god idé at gøre det klart, at du forventer, at de sørger for at tildække det, så intet bliver skadet – også selvom det er kutyme, at de gør det af sig selv. Så er du sikret, at de ved, hvad kunden har sagt, og så er det op til dem at opfylde det.

Så er det bare op til dig at komme i sving! Du kan komme med fordel tage kontakt til en håndværker på Østerbro i dag.