Hvis man har grønne fingre og er stolt af sin have med blomsterbede, træer og anden bevoksning, så kan man sikkert selv klare de fleste af opgaverne, da havepasning er en dejlig hobby, hvor man får masser af frisk luft og kan se frugterne af sit arbejde.

Det kan være så hyggeligt at plante læhegn og træer, der kan vokse sig store og smukke gennem den kommende årrække, men man kan også pleje de eksisterende træer, der måske har stået her i talrige år. Visne grene skal beskæres, således træet ikke dør hen, men man kan også blive nødt til at beskære træets grene, hvis de sidder for tæt og skærmer for meget for solen, når man sidder på terrassen og nyder sommeren.

I visse tilfælde kan det endda være nødvendigt at fjerne et træ komplet med rødder, hvis rødderne netop underminerer underlaget, der kan være græsplane, fliser, asfalt, grus eller en anden belægning.

Overvejelser om træfældning

Det er altid synd og skam at fælde et træ unødvendigt, så derfor bør man altid først konsultere en ekspert på området, der kan rådgive, om man kan nøjes med at beskære træet, eller om det helt skal fældes. Mindre træer kan være nemme nok at beskære eller fælde selv, mens de store træer kan være så vanskelige at kontrollere under træfældningen, at man helst bør lade en fagmand komme og klare træfældningen. Det behøver ikke være så dyrt at få en gartner eller en anden fagmand til at komme og fælde dit træ, især ikke hvis man selv kan klare oprydningen efter fældningen.

En fagmand har også adgang til lift, hvis det er faretruende at fælde træet nedefra. I visse tilfælde er det nemlig mere sikkert at foretage en fældning ovenfra i etaper (topkapning), således man undgår, at store stammer falder ned på den forkerte side, hvor de jo kan forårsage store skader. Det kræver en erfaren person, der kan vurdere, hvilken side træet vil falde til, og derfor bør man som hovedregel overlade disse opgaver til fagfolkene.

Find en lokal havemand på nettet

Den hurtigste metode til at finde en havemand eller gartner er som regel på nettet, hvor man kan søge efter lokale fagfolk i denne branche. På hele Sjælland vælger mange at kontakte Det´ Havemanden med træfældning Køge, da firmaet især klarer fældning af træer i Køge-området, men de kan også være behjælpelige med gode råd om træfældning overalt på Sjælland.

I nogle tilfælde bør man få en fagmand ud at besigtige området, eller man kan lave billeder eller video af træerne, således en fagmand kan skønne, hvordan opgaven bør klares nemmest muligt. I visse tilfælde er det måske alligevel ikke nødvendigt at fælde et træ, hvis man kan nøjes med en beskæring, så er dette jo ofte den pæneste og billigste løsning.