Det er de færreste af os, der er bedste venner med det aggressive ukrudt, der på mystisk vis ikke visner eller bliver holdt nede, når der bliver varslet tørke i vejrudsigten. Er du ikke typen, der har så grønne fingre, at du nyder at bruge timevis på at holde bede i haven, men som alligevel gerne vil have en masse farverige blomster og planter i din have? Det er der heldigvis råd for. Her får du vores tips til, hvordan du kan nyde blomster og planter i din have uden at skulle bruge oceaner af tid på at luge ukrudt og nusse om dine havebede.

Tænk praktisk og smart – plant i plantekasser

Vil du gerne kunne plante løs i din have uden at skulle frygte for en invasion af ukrudt på alle de ledige pletter jord på din matrikel? Så kan praktiske og dekorative plantekasser meget vel være vejen frem. Fisting her kan du plante lige præcis de planter, som du vil, og da der ganske simpelt ikke er så meget jord og så meget plads at komme efter i en plantekasse, vil der slet ikke komme så meget ukrudt, som det vil være tilfældet i et bed nede ved jorden.

Et godt tip er at stille en eller flere plantekasser på din terrasse. Så kan du nyde dine planter og blomster i fulde drag, når du sidder på terrassen. Er du til krydderurter, vil det også give rigtig god mening at plante dem i en plantekasse på din terrasse. Så er det nemt at række ud efter en dusk persille eller et strejf purløg til at pifte maden på din tallerken lidt op.

Spred flis i dine bede

Dækker du dine bede med flis, kan du reducere mængden af ukrudt, som pibler frem i dine bede. Så kan du leve med, at det ikke er jordbunden, som kan anes mellem dine planter, og at du stadig skal ned på knæ en gang imellem for at hive ukrudt op, så kan flis være en rigtig god og praktisk løsning for dig.

Krukker til den store guldmedalje

Du kan købe rigtig mange forskellige slags havekrukker – og du kan nemt spraymale dem i alverdens flotte farver. Vil du gerne undgå ukrudt i din have, kan du med fordel placere krukker på din terrasse, ved døren eller i indkørslen og på den måde få en masse flotte sommerblomster ved dit hus, som ikke kræver meget andet, end at du planter dine yndlingsplanter deri og er flittig til at vande dem hver eneste dag.