Det dejlige ved en overdækket terrasse er, at den skærmer for regn og dug samt holder på varmen, når det bliver lidt køligt på en sommeraften. Er du så heldig, at der på din terrasse også er læ, kan den allerede benyttes fra det tidlige forår og til langt ud på efteråret. Den er smart, da havemøblerne aldrig bliver våde, og grillen kan tændes op allerede i det tidlige forår.

 

Gode råd før du overdækker terrassen

 

  1. Tænk gerne over størrelsen af terrassen, da der både skal være hyggeligt til hverdag samt være plads til gæster ved grillen. Derudover skal der helst også gerne være både sol og læ, da der ellers ikke er noget ved at have mulighed for at overdække terrassen.
  2. Vælg endelig gern materialer og stil, som passer til huset. Som regel kan overdækninger bygges som et enkelt tag af spinkle materialer eller som en udbygning i helt samme stil og materialer som huset. Hvad du vælger, er helt op til dine ønsker og behov.
  3. Det er ret så vigtigt, at lyset kan komme igennem, så det ikke bliver mødt i rummene omkring terrassen. Hav dette i mente, når du går i ganng med byggeriet.
  4. Hvad der ellers også er ret vigtigt, er at taget har en termovirkning. Når dit tag har dette, vil du undgå kondens, fugt og dryp. Der er ikke meget ved at sidde under en overdækket terrasse om aftenen, hvis kondens begynder at fortætte sig så meget, at det drypper lige ned i vinen.
  5. Husk endelig også at tjekke op på, om du skal have tilladelse til byggeriet, da det kan ende i noget, du ikke har lyst til at være en del af. Som regel plejer der ikke at være noget, men det er altid godt at tjekke.