Teaktræ er ideelt til haveborde

Før eller siden får du brug for at skulle købe nye havemøbler til sommerhuset, altanen eller terrassen, og der bør du absolut tage haveborde fremstillet af teaktræ med i dine overvejelser. Faktisk er teaktræ og andre hårde træsorter ideelle til alle former for udendørs havemøbler, da teaktræ og andre hårde træsorter ikke kan få råd og svamp. Du skal blot huske at give dine teaktræmøbler en regelmæssig pleje, og så kan du have glæde af møblerne i utallige år ud i fremtiden. På den måde er en investering i teaktræmøbler ofte bedre end i havemøbler fremstillet af rattan, glas, stål samt bløde træsorter. Hårde træsorter kan være eg, mahogni, ceder og teaktræ, og disse træsorter er lidt dyrere, men til gengæld holder de længere end de fleste andre materialer og er dermed merprisen værd.

Hvordan vedligeholdes teaktræ?

Faktisk er teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare alle former for vejrlig, og de kræver kun et minimum af pleje. Teaktræmøbler kan opdeles i kategorierne behandlede overflader samt ubehandlede. Ubehandlede teaktræs møbler har tendens til med årene at blive sølvgrå, hvilket kan være charmerende nok, men hvis du gerne vil bevare den originale gyldne tone, så skal møblerne behandles.

For at forhindre mug og potentiel misfarvning i træet skal du rengøre møblerne med en hurtig vask med en mild sæbe og varmt vand. Eddike kan eventuelt tilføjes i opløsningen. Brug enten en klud eller en blød børste, når du vasker dine teaktræs møbler, sådan så du ikke risikerer at ridse eller beskadige træets overflade. Brug teakrens, hvis der skulle være kommet pletter eller mærker på træet, som du synes er svære at fjerne.

Nu er du så klar til at oliere dine teaktræmøbler, der især er med til at bevare farven. Står dine møbler indendørs, kan du nøjes med en oliebehandling én gang om året, mens dine udendørs teaktræmøbler muligvis trænger til en ny oliebehandling hver anden eller hver tredje måned på grund af det mere ustabile udendørsklima. Samtidigt bør du sørge for, at de ikke bliver placeret i direkte sollys, da det ikke gavner møblernes farve.

Find et stort udvalg af teaktræmøbler på nettet

Det har aldrig før været så nemt at finde gode haveborde og andre møbler af teaktræ som nu, da du kan finde priser og inspiration på nettet på de forskellige webshops. Du kan finde masser af haveborde hos Mandalay, der har specialiseret sig i salg af havemøbler fremstillet af teaktræ. Der er mange fordele ved at handle i en webshop, da udvalget her ofte er større end hos de lokale møbelforretninger, og priserne er ofte noget billigere hos en webshop, der jo ikke har så store driftsudgifter til husleje og personale. Du sparer også transport og tid ved at handle på nettet, og desuden har du jo altid 14 dages fuld returret på køb på nettet.

About Inos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *